Часник озимовий Харківський фіолетовий (Україна) 1 кг

Часник озимовий Харківський фіолетовий (Україна) 1 кг

Часник озимовий Харківський фіолетовий (Україна) 1 кг від компанії ᐉ АГРОМАГАЗИН «ELIT-AGRO» / ТОВАРИ для будинку, саду, городу - фото 1
280 ₴/кг
1 кг
Мін. сума замовлення 350 ₴
В наявності

Доставка

Укрпошта
50 - 100 ₴
Нова Пошта
70 - 150 ₴
Детальніше про доставку

Оплата

Післяплата
Оплата за реквізитами на розрахунковий рахунок

Характеристики

Виробник
Україна ТД
Країна виробництва
Україна
Тип посадкового матеріалу
насіння посадочне
Культура
часник
Вид
багаторічні
Висота рослин
середньорослі
Ступінь дозрівання
середньостиглий
Тип вирощування
польові
Додаткові властивості
висока врожайність, хороша лежкість
Посухостійкість
так
Холодостійкість
так
Кількість
1 шт
Особливості
вагові овочі
Колір плоду
білий
Репродукція
еліта
Вага
1000 г

Опис

Часник зимовий Харківський фіолетовий
Вага Пакування: 1 кг
Сорт: середньостиглий
Виробник: Україна


Часник Харківський — український сорт часнику Харківський фіолетовий створений у Інституті овочеводства та бахствництва УААН. Вегетаційний період — середньосстиглий (83 — 115 днів). Висота рослини становить 60-80 см. Зазвичай, утворюється 8-10 листочків. Листочки темно-зелені із середнім восковим нальотом. Стрілка досягає висоти приблизно 90-130 см.

Циковиця (головка часнику). Округло-приплюснута, трохи витягнута вгору, середньої щільності. Покривні лусочки світло-фіолетового забарвлення. Свіжовикопаний часник має білі з яскраво фіолетовими прожилками зовнішні лусочки. У міру підсихання вони набувають матового відтінку, фіолетових тонів стає більш і насиченими. Луковиця переважно складається з 4-6 зубків, буває 8 і більше.

Маса головки в середньому 30 — 60 г
Урожайність. До 100-120 кг/стінка
Смак. Дуже гострий, вміст сухої речовини становить 38-40%, цукрів — 28%

Сорт стійкий проти більшості хвороб часнику, морозостійкий.

Важливо! Розминання часнику озимового стрільця, що тільки стріляє, упродовж 2-5 років призводить до поширення хвороб (фузаріозу, бактеріальних гнилів), шкідників (особливо нематої, кліща) і виродження. Щороку висаджуйте разом із зубками третю частину однозубками, що вирощені з бульбичок, щоб рівномірно оновлювати та виключити виродження часнику.